Doelgroep rookstopbegeleiding

Deze begeleiding richt zich in de eerste plaats tot mensen die willen stoppen met roken, maar hiervoor nog een duwtje in de rug nodig hebben. Eveneens kunnen mensen die reeds gestopt waren, maar hervallen zijn een rookstopbegeleiding volgen. Herval is een normaal onderdeel van rookstop en moet dan ook aan bod komen. Bij herval schamen mensen zich vaak en gaan dan heimelijk roken, waardoor ze zich nog slechter voelen en de rookstop nog langer uitstellen. Zelfs mensen, die nog gestopt zijn, maar bang zijn om te hervallen, kunnen steeds terecht voor begeleiding.


Een tabakoloog begeleidt je individueel bij een rookstoppoging. Of het nu je eerste of je vijfde rookstoppoging betreft, de tabakoloog kan je nog steeds helpen en begeleiden naar een definitieve rookstop.


FEIT: "Onderzoek toont aan dat je 3 tot 4 keer meer slaagkans hebt om succesvol te stoppen met roken als je begeleiding volgt."


Het doel is te stoppen met roken en dit op eigen tempo. De tabakoloog houdt dan ook steeds rekening met de noden van de cliƫnt.